Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 20927
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
20 g Droždí
4 g Hrozinky
0,3 l Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 434kJ
17% Sacharidy 61 g
47% Tuky 35 g
7% Sodík 141 mg
13% Bílkoviny 8 g

Francouzské koblížky postup přípravy receptu:

1

Do mísy si dáme prosátou mouku, cukr, sůl a citronovou kůru. Přilijeme vykynutý kvásek, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky a rum. Vypracujeme řidší těsto, do kterého dáme rozinky a necháme ho vykynout. Lžící lijeme do rozpáleného tuku těsto tak, aby se vytvořily kuličky. Osmažíme je, a potom osušíme ubrousky.

2

Sypeme vanilkovým cukrem.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept