Mořská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 20952 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Celer - nať |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1 ks | Mrkev kořen |
300 g | Okouník mořský |
1 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Petržel - nať |
60 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 31,5mg |
Draslík | 547,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Okouník mořský, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a naporcovanou rybu dáme vařit do osolené vody, uvaříme doměkka a vývar přecedíme do druhého hrnce. Přidáme k němu olivový olej, na kostičky pokrájenou cibuli, petržel, mrkev, nakrájenou petrželovou a celerovou nať, česnek a černý pepř. Zeleninu vaříme 15 minut, paoté k ní přidáme propranou rýži a vaříme dalších 20 minut. |
2 | Maso z uvařené ryby obereme a vložíme zpět do vývaru, necháme přejít varem, přilijeme 1 dl bílého vína a dochutíme citronovou šťávou podle chuti a podáváme. |