Vepřová panenka na jablkách a ostružinách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka na jablkách a ostružinách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 20960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 g | Ostružiny |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
500 g | Vepřová panenka |
150 ml | Víno růžové |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 948,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Jablka, Med včelí, Olej rostlinný, Ostružiny, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka na jablkách a ostružinách postup přípravy receptu:
1 | Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné 1 cm, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. |
2 | Do pánve přilijeme vývar a víno, přidáme čerstvý tymián a med, promícháme a zvolna povaříme. Vrátíme zpět maso, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka a vaříme bez pokličky asi 5 minut. Nakonec vsypeme omyté ostružiny, vše ještě 5 minut povaříme. |
3 | Pokrm osolíme, opepříme a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody. |
4 | Podáváme s vařenou zeleninou. |