Recept

Vepřová panenka na jablkách a ostružinách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20960

Ingredience

150 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej rostlinný
150 g Ostružiny
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
500 g Vepřová panenka
4 polévková lžíce Voda pitná
150 ml Víno růžové

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 144kJ
7% Sacharidy 27 g
7% Tuky 5 g
30% Sodík 596 mg
49% Bílkoviny 28 g

Vepřová panenka na jablkách a ostružinách postup přípravy receptu:

1

Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné 1 cm, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Maso vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

2

Do pánve přilijeme vývar a víno, přidáme čerstvý tymián a med, promícháme a zvolna povaříme. Vrátíme zpět maso, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a nakrájená jablka a vaříme bez pokličky asi 5 minut. Nakonec vsypeme omyté ostružiny, vše ještě 5 minut povaříme.

3

Pokrm osolíme, opepříme a omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.

4

Podáváme s vařenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept