Jehně pečené na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 360 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehně pečené na rožni
Celkový čas: | 360 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21065 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Jehněčí maso |
1 kg | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 6,7mg |
Draslík | 6,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehně pečené na rožni postup přípravy receptu:
1 | Vyvrhnuté a očištěné jehně bez hlavy omyjeme, zevnitř a zvenku potřeme důkladně solí. |
2 | Připevníme ho k rožni tak, že nohy nad rožněm přitáhneme k tělu a zajistíme je drátem. |
3 | Jehně pečeme vysoko nad žhavým dřevěným uhlím. |
4 | Pokud by jsme chtěli jehně péct nad ohněm, budeme oheň udržovat stranou a pečeme jen v žáru ohně. |
5 | Jehně otáčíme pomalu a hlavně pravidelně, aby se opeklo rovnoměrně ze všech stran. |
6 | Pečeme minimálně 3 - 4 hodiny. |
7 | Upečené jehněčí na rožni je nejchutnější jíst teplé, hned jak se sejme z rožně. |
Poznámka
Podáváme k němu chleba, hořčici, jarní cibuli, hlávkový salát, nebo salát připravený z čerstvého zelí.