Králík s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík s olivami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 ks | Cibule |
1200 g | Králík |
1 dl | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
4 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 172,0mg |
Draslík | 772,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík s olivami postup přípravy receptu:
1 | Omytého králíka naporcujeme a každou porci potřeme solí a opepříme. |
2 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji. |
3 | K zpěněné cibuli dáme maso, krátce orestujeme z každé strany, |
4 | přidáme bobkový list, tymián a olivy, přilijeme víno a dusíme pod pokličkou do doby, než bude maso měkké. |