Parmice nachová s paprikami a fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice nachová s paprikami a fenyklem
Parmice nachová s paprikami a fenyklem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21170 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
450 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
12 g | Vinné listy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 968,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Paprika červená, Parmice, Sůl, Tymián čerstvý, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice nachová s paprikami a fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme papriky nakrájené na proužky, fenykl pokrájený na kolečka, prolisovaný česnek, tymián a při střední teplotě za občasného zamíchání 20 minut opékáme. Zelenina musí být měkká, nesmí však zhnědnout. |
2 | Naložené listy vinné révy opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými utěrkami. Důkladně omyjeme citron a odkrojíme 4 tenká kolečka, která ještě rozpůlíme. Z půlky citronu si nastrouháme kůru. |
3 | Do břišní dutiny ryb vložíme nakrájený citron a snítky tymiánu. Ryby zlehka potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou a podle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Každou rybu zabalíme do listů vinné révy tak, aby byla celá schovaná. Připravené ryby položíme na směs papriky a fenyklu na pánvi, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 12-15 minut. Maso musí být dostatečně křehké. |
5 | Hotové ryby na talíři rozbalíme, obložíme fenyklem, paprikou a ozdobíme zbývajícím tymiánem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené nové brambory.