Jednoduchý recept

Chorizo s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21332

Ingredience

2 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
230 g Klobása Chorizo
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
850 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
230 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 326kJ
15% Sacharidy 54 g
37% Tuky 28 g
46% Sodík 929 mg
60% Bílkoviny 34 g

Chorizo s čočkou postup přípravy receptu:

1

Do čtyř šálků vody vložíme čočku, přivedeme k varu a pomalu vaříme 20 minut. Čočku občas zamícháme.

2

Rajčata dáme do mísy, zalijeme je na 30 vteřin vroucí vodou, potom rajčata oloupeme a nahrubo nakrájíme.

3

Po uvaření čočku scedíme a propláchneme studenou vodou.

4

Do většího kastrolu vložíme klobásu a při mírné teplotě restujeme. Z klobásy nám začne vytékat tuk, zvýšíme teplotu a opékáme asi 5-8 minut, opékáme za častého míchání.

5

Po opečení klobásy přidáme nakrájenou cibuli, tu restujeme asi 4 minuty, přidáme připravená rajčata, česnek a chilli papričky, vše společně promícháme.

6

Nakonec přidáme čočku a vývar, ochutíme solí a pepřem, promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 40 minut při občasném míchání.

7

Hotový pokrm si ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept