Slané špičky bramborové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané špičky bramborové
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2138 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Brambory vařené ve slupce |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Šunka dušená |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 142,6mg |
Draslík | 222,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané špičky bramborové postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme, šunku nakrájíme nadrobno, přidáme mouku, máslo a vypracujeme těsto. |
2 | Ihned vyválíme plát, který rozkrájíme na trojúhelníky, potřeme vejcem a posypeme sýrem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Špičky jsou chutné čerstvé. |