Zelný salát s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát s jablky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2139 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Jablka |
150 g | Mrkev kořen |
150 ml | Ocet kvasný lihový |
40 g | Sůl |
2000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát s jablky postup přípravy receptu:
1 | Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat. |
2 | Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet. |
3 | Zelný salát s jablky podáváme vychlazený. |
Zelí nikdy vodou neproplachuji, hned po nakrouhání přidám sůl, ocet a cukr a důkladně rukou pomačkám Úplně nakonec jsem už jen lehce zamíchala nastrouhaná jablka. Navíc jsem přidala trochu cukru, ale každý si může dochutit podle svého. Dát třeba na začátku méně soli, octu i cukru a postupně přidávat podle své chuti. Salát jsem použila jako přílohový k smažené kuřecí kapse s vařenými bramborami.