Cibulová francouzská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová francouzská polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 21486 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
250 g | Cibule |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
250 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 259,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor), Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová francouzská polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno. Zasypeme moukou a za stálého míchání smažíme tak dlouho, dokud nevznikne světlá jíška. Trvá to asi 5 minut. Zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Osolíme a opepříme. Polévku přecedíme a cibuli necháme okapat. |
2 | Plátky veky naskládáme vedle sebe na vymazaný plech, na každý plátek položíme trochu vařené cibule, zalijeme trochou bešamelové omáčky, zasypeme strouhaným sýrem a dáme krátce zapéct. |
3 | Vývar podáváme v polévkové míse zvlášť a vedle pokládáme zapečenou veku s cibulí a sýrem. |