Jednoduchý recept

Provensálská polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 21521

Ingredience

1 ks Bobkový list
200 ml Olej olivový
5 g Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
30 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
200 g Veka
2 l Voda pitná
8 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 289kJ
5% Sacharidy 18 g
34% Tuky 25 g
6% Sodík 111 mg
5% Bílkoviny 3 g

Provensálská polévka postup přípravy receptu:

1

Do hnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přilijeme olivový olej, přidáme lžičku soli, pepř, celý česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať a šalvěj. Vaříme 15 minut. Polévku scedíme přes sítko.

2

Do polévkové mísy položíme na dno plátky bílé veky, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme čistým vývarem.

3

Tato polévka je velmi rychlá, svěží a ve Francii velmi oblíbená.

Poznámka

Na plátky veky v polévkové míse položíme plátky vařeného vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept