Provensálská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálská polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21521 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
8 stroužek | Česnek |
200 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kudrnka |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
200 g | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 76,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Pepř černý celý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel kudrnka, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálská polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přilijeme olivový olej, přidáme lžičku soli, pepř, celý česnek, bobkový list, tymián, petrželovou nať a šalvěj. Vaříme 15 minut. Polévku scedíme přes sítko. |
2 | Do polévkové mísy položíme na dno plátky bílé veky, zasypeme posekanou petrželkou a zalijeme čistým vývarem. |
3 | Tato polévka je velmi rychlá, svěží a ve Francii velmi oblíbená. |
Poznámka
Na plátky veky v polévkové míse položíme plátky vařeného vejce.