Italská polévka Minestrone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská polévka Minestrone
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21525 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Anglická slanina |
15 g | Bazalka |
150 g | Brambory |
80 g | Brukev řepka |
2 l | Bujón hovězí |
15 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Fazole bílé |
150 g | Hrášek |
80 g | Karotka |
15 g | Kerblík |
3 ks | Rajčata |
100 g | Rýže loupaná |
60 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Brambory, Bujón hovězí, Celer řapíkatý, Česnek, Fazole bílé, Hrášek, Karotka, Kerblík, Rajčata, Rýže loupaná, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská polévka Minestrone postup přípravy receptu:
1 | Slaninu pokrájíme na velmi malé kousky a pokrájíme na slabé proužky nebo nastrouháme nahrubo, vložíme do hrnce, trochu osolíme a dáme na oheň. Jakmile se začne trochu škvařit, přidáme zeleninu. Karotku, brambory a brukev nakrájené na kostičky, list řapíkatého celeru posekaného na jemno, srdíčko zelí pokrájeného na proužky a oloupaná, jádřinců zbavená rajčata pokrájená nadrobno. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut. |
2 | Nyní přidáme čerstvý hrášek, mladé fazolky a rýži. Vaříme dalších 40 minut. Minutu před koncem vaření přidáme 2 prolisované stroužky česneku, posekanou bazalku a kerblík. |
3 | Podáváme v polévkové míse s bílým pečivem. |