Hovězí na víně a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na víně a česneku
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21694 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Celer - nať |
2 stroužek | Česnek |
700 g | Hovězí libové |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Protlak rajčatový |
6 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 l | Víno portské |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 50,8mg |
Draslík | 918,6mg |
Vláknina | 909,1mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí libové, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Nové koření mleté, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na víně a česneku postup přípravy receptu:
1 | V hrnci při vysoké teplotě smažíme pět až deset minut maso na oleji a poté vyjmeme. |
2 | Do stejného hrnce vložíme šalotku nasekanou nadrobno, dva prolisované stroužky česneku a celer nakrájený nahrubo. Po třech až čtyřech minutách přidáme houby a po minutě přisypeme nové koření, tymián, vložíme hovězí maso, okořeníme a přilijeme víno a protlak. Přikryjeme a vložíme do trouby na hodinu a půl nebo dvě hodiny do změknutí. |