Selská pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selská pivní polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21778 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
krutonky | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Selská pivní polévka | |
100 g | Celer bulvový |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřový bok uzený |
1200 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 222,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 40%, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selská pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené maso, přidáme očištěné, nakrájené houby a znovu osmahneme. Nakonec přidáme všechnu očištěnou, nakrájenou zeleninu a vše smažíme několik minut. Podlijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka. Chvíli před koncem vaření přilijeme pivo a polévku ještě krátce povaříme. Při podávání do každé porce vsypeme nasekanou petrželku a vložíme opečené krutonky. |
2 | Příprava krutonků: Rohlík nakrájíme na kolečka, položíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme kousek másla a krutonky zprudka zapečeme v horké troubě. |