Vepřové maso s vínovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s vínovou omáčkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
20 ml | Med včelí |
8 ks | Meruňky |
20 ml | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
25 ml | Skořice mletá |
200 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 141,2mg |
Draslík | 566,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Med včelí, Meruňky, Olej stolní, Pomeranče, Skořice mletá, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso vložíme mezi potravinářskou fólií a naklepeme tak, abychom maso pěkně narovnali. Doprostřed jednoho kousku dáme lžičku sušeného ovoce, ochutíme, posypeme skořicí a přikryjeme druhým kouskem masa. Aby nám obě masa držela pěkně pohromadě, ovineme okolo masa plátky slaniny a zajistíme párátky. |
2 | Takto připravené maso položíme na mírně olejem vymazaný plech a pečeme v troubě. Po 20-ti minutách maso otočíme a pečeme dalších 25 minut. Upečené maso přesuneme na servírovací talíř, odstraníme párátka a maso přikryjeme fólií. |
3 | Do malé pánve si nalijeme asi 4-5 lžic vypečené šťávy z masa, poprášíme moukou a 1-2 minuty za stálého míchání restujeme. |
4 | Přidáme víno, pomerančovou a citronovou šťávu, med a zbytek skořice, dochutíme a přivedeme omáčku k varu, za stálého míchání necháme zhoustnout. |
5 | Maso nakrájíme, podáváme s omáčkou, plátky pomeranče a citrónu. |
Poznámka
Sušené meruňky lze nahradit sušenými švestkami, případně lze použít obou druhů ovoce. Mletá skořice lze nahradit kořením.