Sleď po balkánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sleď po balkánsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21918 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
sýrová směs | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Sýr Parmezán |
Sleď po balkánsku | |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
600 g | Sleď čerstvý |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 215,1mg |
Draslík | 314,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Parmezán, Cibule, Citrony, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sleď po balkánsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky (zbavené jádřinců) spolu s očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka a odložíme do misky. Do větší misky si nastrouháme parmezán (nebo podobný druh sýru), k parmezánu přidáme omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželku, mletou pálivou papriku, mouku a vše dobře promícháme. Očištěné sledě omyjeme, necháme trochu oschnout, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme v parmezánu. |
2 | V pánvi si rozpálíme olej a obalené sledě zprudka osmažíme z každé strany přibližně 5 minut. Osmažené ryby dáme na papírový ubrousek odkapat. Omytá rajčata překrojíme napůl, řeznou stranou je namáčíme do parmezánu a ihned je restujeme obalenou stranou na oleji po sledích. |
3 | Orestovaná rajčata vyjmeme, dáme na mísu a na ten samý olej vložíme cibuli s paprikou, kterou osmažíme dorůžova. Papriky s cibulí přidáme k rajčatům. Sledě po balkánsku servírujeme s orestovanou zeleninou. |