Zapečené zelné flíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené zelné flíčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 21979 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
400 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny flíčky |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 220,5mg |
Draslík | 433,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené zelné flíčky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat. |
2 | Na sádle zpěníme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené zelí. Osolíme, okořeníme a krátce podusíme. |
3 | Podušené zelí promícháme s vařenými flíčky a vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, osolíme a okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Pokrm zapečeme v horké troubě. |
4 | Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakládanou okurkou. |