Závitky z uzenáčů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z uzenáčů
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22019 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
30 g | Hořčice |
300 ml | Mléko plnotučné |
120 g | Mlíčí z kapra |
250 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Petržel kudrnka |
5 g | Tymián čerstvý |
6 ks | Uzenáče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 39,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 310,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Ocet vinný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko plnotučné, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Uzenáče mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mlíčí z kapra nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z uzenáčů postup přípravy receptu:
1 | Filety uzenáčů namočíme na 20 minut do mléka, čímž je trochu odsolíme. Scedíme a necháme okapat. Filety zevnitř potřeme pikantní hořčicí, posypeme najemno posekanou cibulkou, zabalíme jako závitky a zpevníme párátkem. Vložíme do mísy a přidáme mlíčí. |
2 | Do kastrůlku nalijeme ocet, přidáme petželku, tymián a bobkový list. Povaříme pět minut, ocet scedíme, horký nalijeme na závitky s mlíčím a necháme vychladnout. |
3 | Závitky vyjmeme, mlíčí s octem propasírujeme přes sítko, přilijeme olej, nalijeme zpátky na závitky a necháme 1 hodinu marinovat. |
4 | Podáváme vychlazené. |