Dušené fazolky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazolky se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22061 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
88 g | Fazole bílé |
1 šálek | Fazole červené sterilované |
55 g | Fazolové lusky zelené |
30 g | Hříbky čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 šálek | Sójové boby |
1 špetka | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián sušený |
375 ml | Víno červené |
625 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar zeleninový |
78 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 149,7mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazole bílé, Fazole červené sterilované, Fazolové lusky zelené, Hříbky čerstvé, Šalvěj čerstvá, Sójové boby, Sůl, Tymián sušený, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazolky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nasekáme, mrkev nakrájíme najemno, brambory na kostky, fazole nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Hříbky zalijeme 625 ml horké vody a máčíme asi dvacet minut. |
3 | Na oleji restujeme čtyři minuty žampiony, mrkev, brambory, fazolové lusky. Pak přidáme tymián, šalvěj, česnek, hříbky, víno, vývar, sůl a pepř. Vaříme bez pokličky dvacet minut, poté přidáme boby a dusíme deset minut. Nakonec ke směsi přidáme fazole. |