Burisonové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burisonové knedlíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2207 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4000 g | Knedlíky v prášku |
650 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 g | Sůl |
280 g | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 129g |
---|---|
Cholesterol | 118,4mg |
Draslík | 37,8mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlíky v prášku, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burisonové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto. Necháme je 5 minut odpočinout. |
2 | Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ty ztvarujeme na šišky o průměru asi 5-6cm. Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme. |
3 | Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára. |