Omeleta z hřibů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z hřibů
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 22089 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
10 ks | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Čedar |
8 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 342,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hříbky čerstvé, Oregano sušené, Paprika červená, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z hřibů postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 180 °C nebo na stupeň 4. |
2 | Na mírném plameni rozehřejeme máslo spolu s olivovým olejem. Na jemno nakrájenou cibuli, papriku a hříbky přidáme do pánve a restujeme 5-10 minut. Cibule musí zesklovatět a houby pustit vodu. Pak přidáme oregano. Vejce s vodou mezitím rozšleháme, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr. |
3 | Ztlumíme plamen a vlijeme do směsi. Až vejce začnou být hotová, dáme pánev do předehřáté trouby a necháme vejce 10-15 minut propéct. |