Květákový salát s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový salát s olivami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22158 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citrony |
100 g | Kapie |
700 g | Květák |
0,5 dl | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 544,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Květák, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový salát s olivami postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka, ale dáme pozor, aby se nepřevařil. |
2 | Do vody přidáme 1 lžičku citronové šťávy. |
3 | Vaříme přibližně 15 minut, potom květák scedíme, pod tekoucí vodou ochladíme, necháme odkapat a dáme do mísy. |
4 | Černé olivy bez pecek a omyté papriky (zbavené jádřinců) nakrájíme na tenké kroužky a přidáme je ke květáku. |
5 | Ještě zeleninu posypeme omytou, drobně nakrájenou zelenou petrželkou, přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme podle chuti. |
6 | Salát dobře promícháme a servírujeme. |