Recept

Kynutý tvarohový koláč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2217

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr vanilka
0,5 kostka Droždí
20 g Mandle
100 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Ořechy vlašské
400 g Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 711kJ
6% Sacharidy 20 g
7% Tuky 5 g
4% Sodík 77 mg
20% Bílkoviny 11 g

Kynutý tvarohový koláč postup přípravy receptu:

1

Nasypeme do mísy mouku, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj droždí rozpuštěné v trošce vody, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mléko, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Vypracujeme hladké těsto a na teplém místě necháme vykynout.

2

Těsto znovu propracujeme, vyválíme tenký plát a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout.

3

Mezitím předehřejeme troubu na 175C.

4

Tvaroh se žloutky, vanilkovým cukrem a lžičkou citronové kůry utřeme dohladka. Vmícháme tuhý sníh z bílků a ihned opatrně rozetřeme na vykynuté těsto a uhladíme. Posypeme nasekanými mandlemi a oříškovými lupínky.

5

Pečeme asi 20minut, poté zvýšíme teplotu na 200C a ještě asi 15minut dopékáme. Koláč podáváme ještě vlažný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept