Chleba z cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleba z cukety
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 22390 |
Ingredience
450 g | Cuketa |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk ztužený |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 312,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Droždí sušené, Sůl, Tuk ztužený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chleba z cukety postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si plech, který vymažeme tukem. |
2 | Cuketu nastrouháme, hojně posypeme solí a na sítu ji necháme pouštět vodu asi půl hodiny. Poté cuketu řádně vymačkáme. |
3 | V misce smícháme 50 ml vlažné vody s droždím a dáme asi na 15 minut odstát. |
4 | Do mísy prosejeme mouku, přidáme cuketu, droždí a tolik vody, abychom vytvořili tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto a necháme v míse zhruba půl hodiny na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochník, dáme na plech a necháme opět vzejít. Poté chleba potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 45 minut, dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout. |