Tyrolští pstruzi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolští pstruzi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22415 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej olivový |
400 ml | Omáčka rajčatová |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 575,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Omáčka rajčatová, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolští pstruzi postup přípravy receptu:
1 | Menší ryby očistíme, obalíme v mouce a na rozpáleném olivovém oleji opečeme po obou stranách. |
2 | Usmažené pstruhy položíme ještě teplé vedle sebe do podlouhlé mísy nebo na vyšší tác, osolíme a přelijeme horkou rajčatovou omáčkou, do které jsme přimíchali prolisovaný česnek. Necháme marinovat 24 hodin a podáváme. |
Poznámka
Takto lze připravit i sardinky.