Recept

Jablkový závin s ořechy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22486

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
80 g Hrozinky
750 g Jablka
500 g Listové těsto
50 g Mandle plátky
50 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Rum
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 622kJ
19% Sacharidy 70 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 19 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jablkový závin s ořechy postup přípravy receptu:

1

Omytá, oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nastrouháme je nahrubo. Dáme je do mísy a přidáme k nim pomleté vlašské ořechy, cukr, vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, omyté hrozinky, šťávu z jednoho citronu a vše promícháme.

2

Listové těsto si na pomoučeném vále rozválíme, pokud možno do tvaru čtverce, vysokého přibližně 3 mm. Do středu dáme promíchaná jablka s ořechy a všechny čtyři okraje přehneme tak, aby nám směs nevytékala, rohy se na středu spojí a pomocí prstů všechny spoje přimáčkneme k sobě (je to velký čtyřhranný šátek). Vidličkou těsto lehce popícháme, povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme do předehřátá trouby upéct. Pečeme při 220°C asi 20 minut, 5 minut před dopečením posypeme koláč plátky mandlí.

3

Upečený jablkový závin má zlatohnědou kůrku a když vychladne, posypeme ho práškovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept