Cizrnová tortilla s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová tortilla s krevetami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22683 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
4 ks | Cibule |
250 g | Krevety tygří - loupané |
850 g | Mouka cizrnová |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 52g |
Vitamín A | 221,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mouka cizrnová, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová tortilla s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Cizrnovou mouku promícháme s pšeničnou moukou, přilijeme 1/4 litru vody a důkladným rozmícháním vytvoříme hustší těsto. |
2 | Omyté a očištěné krevety zbavíme pomocí naříznutí hřbetu černého střívka a spolu s na jemno nakrájenou cibulí, petrželkou a bazalkou vmícháme do těsta. Těsto pak osolíme a 3 hodiny necháme odležet. |
3 | Těsto na pánvi s rozehřátým olejem rozprostíráme lžící na co nejtenčí placičky. Smažíme dozlatova. |
4 | Podáváme horké nakrájené na dílky. |