Polévka s játrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s játrovými knedlíčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2269 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra hovězí |
1 špetka | Majoránka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 179,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra hovězí, Majoránka, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s játrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané petrželky. |
2 | Žemle nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka nebo do vody, vymačkáme a protřeme sítem. Játra najemno umeleme a vše promícháme s osmaženou cibulkou, vejcem, utřeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a trochou strouhanky. Hmotu necháme v chladničce 15 minut odpočinout. |
3 | Potom tvarujeme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 10-12 minut. |
4 | Uvařené knedlíčky ocedíme a přidáme do hotové polévky. |
Poznámka
Játrové knedlíčky také můžeme osmažit na rozpáleném oleji a okapané vložit do polévky.