Plněná vepřová roláda se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vepřová roláda se zeleninou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 ml | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka dušená |
800 g | Telecí hruď |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 478,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,2mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vepřová roláda se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Špenát minutu povaříme a promícháme s prolisovaným česnekem. Plátky cibule zpěníme na 40 ml oleje. Vejce a smetanu rozšleháme, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme k cibuli, tak připravíme vaječnou omeletu. Na maso položíme plátky šunky, na ně míchaná vejce a špenát, vše posypeme kostičkami papriky a roládu zabalíme a převážeme nití. |
2 | Na 80 ml oleje ji pečeme při 220 stupních Celsia asi 10 minut. Pak přilijeme bujon a přikryté alobalem dál dusíme 40 minut při 180 stupních Celsia. Odstraníme alobal a dopékáme 25 minut dočervena. Roládu poléváme šťávou a občas podléváme. |
3 | Poté ji necháme 20 minut odpočinout bez nití, nakrájíme ji a podáváme. |
Tak tomu se říká sex na talíři !! Má to všechno nej a ještě něco navrch. Příprava je sice krapet náročnější na čas, ale všechno se vám vrátí, hned jak ochutnáte první sousto!!!! Supr supr supr!!!!!! Díky
Tak tomu se říká sex na talíři !! Má to všechno nej a ještě něco navrch. Příprava je sice krapet náročnější na čas, ale všechno se vám vrátí, hned jak ochutnáte první sousto!!!! Supr supr supr!!!!!! Díky