Hovězí na koření, šunce a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí na koření, šunce a víně
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
150 ml | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 g | Houby čerstvé |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
4 ks | Jalovec |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
8 plátek | Šunka uzená |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno červené |
500 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 242,7mg |
Draslík | 391,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 33,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Hovězí roštěnka vys. peč., Jalovec, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Šunka uzená, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí na koření, šunce a víně postup přípravy receptu:
1 | Bylinky nasekáme, jalovec rozdrtíme a obojí smícháme s hořčicí, kořením a 20 ml oleje. Dobře promícháme, směsí potřeme maso, které položíme na šunky na alobalu naskládané tak, aby se překrývaly. Vše zabalíme jako roládu a necháme odležet v lednici asi 2 hodiny. |
2 | Maso poté uložíme do pekáče bez alobalu a pokapeme 60 ml oleje, přidáme nakrájenou zeleninu, houby, cibuli, česnek, bobkový list a víno. |
3 | Maso pečeme 1 a 1/2 hodiny na 180 °C a průběžně ho podléváme vlastní šťávou a přiléváme bujón. Maso po upečení vyndáme a ze směsi v pekáči odstraníme bobkový list. Výpek se zeleninou rozmixujeme a se smetanou, solí a pepřem krátce povaříme. |
4 | Hovězí podáváme nakrájené na plátky s omáčkou. |