Mník po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mník po provensálsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22962 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mník |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 977,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Mník, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mník po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Z ryby ořežeme filety a nakrájíme na řízečky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky na něm usmažíme z obou stran. Řízečky dáme stranou a udržujeme teplé. |
3 | Na tutéž pánev přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili jadérek, posekanou petrželku, špetku šafránu a prolisovaný česnek. Vše zakapeme olivovým olejem, zalijeme vínem a vodou. Zakryté dusíme 20 minut. |
4 | Řízečky položíme na toasty z bílého chleba a zalijeme zeleninovou omáčkou. |