Recept

Máslová omáčka na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23044

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
1 g Tymián čerstvý
200 ml Víno portské
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
6% Sacharidy 20 g
28% Tuky 21 g
5% Sodík 104 mg
2% Bílkoviny 1 g

Máslová omáčka na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na půlkolečka nakrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu a poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno a ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile nám v hrnci zůstane asi 150 ml, přecedíme. Ještě do teplé tekutiny vešleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept