Recept

Polévka z vaječné jíšky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2307

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
100 g Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 74 kcal
Kilojoule 311kJ
2% Sacharidy 6 g
68% Tuky 51 g
10% Sodík 207 mg
5% Bílkoviny 3 g

Polévka z vaječné jíšky postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody.

2

Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout.

3

Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme.

4

Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Cibuli použijeme menší, nebo půlku z cibule velké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept