Bílé fazole se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé fazole se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23287 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
30 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
30 g | Karotka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé fazole se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme spolu s kouskem cibule, karotky a 1 lžičkou soli doměkka. Vaříme 45 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Zalijeme vroucí smetanou, osolíme a opepříme podle chuti a podáváme s vařeným masem. |