Jednoduchý recept

Špagety s fenyklem a sardelkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23410

Ingredience

50 g Cibule
250 g Fenykl sladký - hlíza
50 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Sardelové řezy
5 g Sůl
3 l Voda pitná
320 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 207kJ
17% Sacharidy 63 g
25% Tuky 19 g
118% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Špagety s fenyklem a sardelkami postup přípravy receptu:

1

Sardelky očistíme. Fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Uschováme si trochu nati. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli.

2

Ve středně velké pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě za občasného zamíchání vařečkou na něm osmažíme cibuli a fenykl tak, aby neztmavl. Přidáme sardelky, osolíme, opepříme a necháme je několik minut smažit.

3

Mezitím v hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, mírně ji osolíme a dáme do ní vařit špagety. Scedíme je, jakmile budou al dente, dáme do polévkové mísy, promícháme s omáčkou se sardelkami, ozdobíme fenyklovou natí, kterou jsme si uschovali, a hotový pokrm ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept