Smetanová omáčka s řeřichou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová omáčka s řeřichou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23457 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
8 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
8 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Řeřicha |
20 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 193,9mg |
Draslík | 324,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Řeřicha, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová omáčka s řeřichou postup přípravy receptu:
1 | Na másle zprudka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Orestovanou mrkev a cibuli zalijeme vínem, vývarem a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud zelenina není měkká. |
2 | Než zelenina změkne, uvaříme vejce natvrdo. Poté vejce oloupeme a nasekáme na menší kousky. Kousky vejce přimícháme k omáčce. |
3 | Vše nakonec rozmixujeme. |
4 | K mouce po malých částech přimícháváme mléko, dokud nevymícháme hladkou kašičku. Tou zahustíme omáčku. Vše nakonec zalijeme smetanou a promícháme. Celou směs ještě 5 minut povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou řeřichou. Podáváme k hrášku a zeleným fazolkám. |