Zelenina s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s kuřecím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
100 g | Brokolice |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
100 g | Fazolové lusky zelené |
300 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 733,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme. |
2 | Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme zeleninu a podusíme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, okořeníme, hrnec uzavřeme a vše zvolna vaříme 10 minut. |
3 | Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme. |