Jednoduchý recept

Štěrbákový salát s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 23524

Ingredience

2 ks Feferony
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Provensálské koření
200 g Sýr kozí
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek
1 ks Štěrbák zahradní
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
2% Sacharidy 8 g
51% Tuky 38 g
18% Sodík 358 mg
25% Bílkoviny 14 g

Štěrbákový salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Olivový olej smícháme s nasekanými feferonkami, nadrceným česnekem a provensálským kořením. Do marinády naložíme kozí sýr nakrájený na plátky a necháme asi 2 dny uležet.

2

Sýr vyjmeme z marinády a necháme okapat. Smícháme 3 lžíce marinády s octem, osolíme a opepříme.

3

Omytý, na kousky natrhaný salát promícháme s kozím sýrem a s očištěnými, na čtvrtky nakrájenými žampiony.

4

Rozdělíme na talíře a pokapeme zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz