Štěrbákový salát s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbákový salát s kozím sýrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 23524 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
150 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Provensálské koření |
1 ks | Štěrbák zahradní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 39,5mg |
Draslík | 660,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Ocet vinný červený, Sůl, Sýr kozí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Provensálské koření, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbákový salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Olivový olej smícháme s nasekanými feferonkami, nadrceným česnekem a provensálským kořením. Do marinády naložíme kozí sýr nakrájený na plátky a necháme asi 2 dny uležet. |
2 | Sýr vyjmeme z marinády a necháme okapat. Smícháme 3 lžíce marinády s octem, osolíme a opepříme. |
3 | Omytý, na kousky natrhaný salát promícháme s kozím sýrem a s očištěnými, na čtvrtky nakrájenými žampiony. |
4 | Rozdělíme na talíře a pokapeme zálivkou. |