Červené corzetti s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené corzetti s treskou
Červené corzetti s treskou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23552 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 g | Cibule |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
400 g | Treska aljašská |
3 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 221,0mg |
Draslík | 663,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 388,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené corzetti s treskou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si těsto. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vajíčka, přidáme propasírovaná rajčata a špetku soli a ze všeho vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut odpočívat. |
2 | Mezitím očistíme rybu, vykucháme ji, vykrájíme z ní plátky a hlavu a kosti dáme stranou. Plátky pokrájíme na proužky. Oloupeme stroužek česneku a cibuli a jemně nasekáme. Opereme petrželku, opatrně ji utěrkou osušíme a nasekáme. Nasekáme rovněž papričku a dáme ji stranou. Rajčata pokrájíme je na kousky. |
3 | Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm nasekaný česnek, cibuli a papričku. Přidáme omytou rybí hlavu a kosti, za občasného míchání necháme chvíli smažit. Přilijeme bílé víno, necháme je prudce vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a pepře a při mírné teplotě vše asi 20 minut dusíme. Propasírujte směs sítem do jiné pánve a dáme stranou. |
4 | Připravíme si corzetti. Válečkem rozválíme těsto na plát o tloušťce asi 2 mm a vhodnou formou s výrazným vzorem z ní vykrajujeme kolečka. Pokládáme je na pomoučený vál tak, aby se neslepila, a necháme je proschnout. |
5 | Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny. Mezitím nalijeme do pánve zbývající olej a 2-3 minuty na něm smažíme proužky rybího masa. Těstoviny promícháme s připravenou omáčkou. Přidáme osmažené proužky rybího masa. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme. |