Kukuřičné noky s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičné noky s treskou
Kukuřičné noky s treskou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23643 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
1 ks | Česnek |
50 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka kukuřičná |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
300 g | Treska aljašská |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 44,9mg |
Draslík | 689,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičné noky s treskou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme noky. V hrnci uvedeme do varu 1,25 litru vody, osolíme ji a postupně do ní přisypáváme kukuřičnou mouku. Za častého míchání dřevěnou vařečkou vaříme polentu asi 50 minut. Přitom ji průběžně odlepujeme od stěn a ode dna. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku. Stáhneme z tresky kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pak je nahrubo nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme. Opereme petrželku a bazalku a nasekáme. |
3 | Do pánve nalijeme olej a osmažíme něm cibuli a česnek. Přidáme pokrájenou tresku, krátce ji za častého míchání osmažíme. Přisypeme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku mletého pepře, při mírné teplotě za občasného zamíchání všechno 20 minut dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a bazalku. |
4 | Stáhneme hrnec s polentou ze sporáku, vmícháme do ní pokrájené máslo a nastrouhaný sýr, vše dobře promícháme a pomocí dvou lžic opláchnutých ve studené vodě tvoříme noky a rozdělujeme je na jednotlivé talíře. Přelijeme je horkou omáčkou a ihned podáváme. |