Kuřecí tagine - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí tagine
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23717 |
Ingredience
MARINÁDA | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
15 g | Koriandr čerstvý |
1 špetka | Kurkuma |
60 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl mořská |
60 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Kuřecí tagine | |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
685 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Limetka |
30 ml | Olej olivový |
15 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 73,1mg |
Draslík | 563,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Skořice mletá, Voda pitná, Zázvor mletý, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Sůl mořská, Kuřecí prsa, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí tagine postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kosti očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme je v jedné vrstvě do velké, hluboké nádoby. Nožem kuře na několika místech lehce nařízneme (kvůli marinování). |
2 | Na marinádu smícháme ve velké míse olivový olej, nasekaný koriandr, mořskou sůl a šafrán. Vmícháme najemno nasekanou cibuli, nasekané chilli zbavené semínek a dva rozmačkané stroužky česneku. Posypeme skořicí, kmínem, zázvorem, kurkumou a pepřem. Přidáme vodu a promícháme. Marinádou kuře řádně obalíme a vmasírujeme. Nádobu přikryjeme a necháme min. 2-3 hodiny marinovat, nejlépe přes noc. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C nebo na stupeň 4. V hrnci rozehřejeme 30 ml olivového oleje na středním plameni. Přidáme jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, jemně nasekanou cibuli a rozmačkané 2 stroužky česneku. Restujeme 2-5 minut a dáme stranou. |
4 | Kuře i s marinádou dáme do hrnce s vysokým dnem spolu s nasekanou petrželí, limetkami a směsí. Bude-li potřeba, přidáme ještě jednou 60 ml vody, aby byla směs vláčná. Vaříme kuře minimálně hodinu nebo tak dlouho, dokud nebude hotové. |
Poznámka
Tagine - je to tradiční marocký hliněný hrnec - má kruhový tvar, nízké dno a kuželovitý vrch - my takový hrnec nemáme, proto používáme hluboký, ohnivzdorný hrnec.