Kapr se zeleninou zapečený ve smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se zeleninou zapečený ve smetaně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 23733 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené |
1200 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Rajčata |
40 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 236,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se zeleninou zapečený ve smetaně postup přípravy receptu:
1 | Kůži očištěného a omytého kapra příčně nařízneme a do zářezů vložíme plátky slaniny a očištěné mrkve. Maso osolíme a posypeme lžičkou mleté papriky. |
2 | Kapra vložíme na pekáč a dáme péci do středně vyhřáté trouby. |
3 | Asi po 10 minutách pečení rybu obložíme střídavě plátky vařených brambor a rajčat. Zalijeme smetanou, pokapeme rozpuštěným máslem a dopečeme doměkka. |
4 | Při podávání pokrm posypeme mletou paprikou. |