Thajské zelené kari s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské zelené kari s kuřetem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23749 |
Ingredience
MARINÁDA | |
---|---|
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
8 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
30 g | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 ks | Limetka |
30 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
8 g | Zázvor celý |
Thajské zelené kari s kuřetem | |
685 g | Kuřecí prsa |
115 g | Mléko kokosové |
15 ml | Olej olivový |
20 ks | Pistácie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 157g |
---|---|
Cholesterol | 87,7mg |
Draslík | 6g |
Vláknina | 91g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 8,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,6mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Limetka, Pepř černý celý, Sůl, Zázvor celý, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské zelené kari s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu si připravíme jarní cibulku nebo pórek a nakrájíme na jemné plátky. Zelené chilli papričky zbavíme semínek a jemně nasekáme. Zázvor si nastrouháme a nasekáme snítky citrónové trávy, bazalku a koriandr. Všechny přísady na marinádu spolu smícháme. Včetně šťávy z limetek, utřeného česneku a mletého koriandru. Vložíme směs do kuchyňského robotu a rozmixujeme do hladka. Kuřecí kousky bez kosti a kůže marinujeme v lednici 1-2 hodiny. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 15 ml olivového oleje a na mírném plamenu 2-4 minuty restujeme kousky dozlatova. Zbytek marinády dáme stranou a přidáme ji, až kuřecí kousky budou nahnědlé a necháme chvíli (3-5 minut) provařit. |
3 | Dále přidáme kokosové BBB mléko a přivedeme k varu. To by mělo trvat 7-10 minut. Poté by mělo být kuře hotové. |
4 | Ozdobíme pistáciovými ořechy a podáváme. |
Poznámka
S kokosovým mlékem počkáme alespoň šest měsíců po odeznění příznaků.