Zapékaná ryba olokliro - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná ryba olokliro
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23771 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
3 dl | Olej olivový |
1 kg | Parma |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
3 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 101,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Parma nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná ryba olokliro postup přípravy receptu:
1 | Očištěné rybí porce osolíme, opepříme, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme citronovou šťávou. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, rozmarýn a bobkový list. |
2 | Rozmixujeme rajčata s olejem a vínem a vzniklou omáčku vlijeme do pekáčku tak, aby byla celá ryba pokrytá. Pečeme 30 minut na 150 stupňů, hotovou rybu servírujeme na míse, zalitou vypečenou šťávou. |