Recept

Mořský jazyk na žampionech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 23889

Ingredience

0,5 ks Citrony
400 g Mořský jazyk
80 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
50 g Šalotka
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 848kJ
3% Sacharidy 10 g
67% Tuky 51 g
28% Sodík 562 mg
71% Bílkoviny 40 g

Mořský jazyk na žampionech postup přípravy receptu:

1

Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku, posekanou petrželku a plátky žampionů. Vložíme do pekáčku rybu, na ni vymačkáme půlku citronu, podlijeme vínem a vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut. Nyní pekáček zakryjeme a pečeme ještě 7 až 8 minut.

3

Rybu vyndáme z pekáčku na oválný talíř, do šťávy v pekáčku vmícháme dvě lžíce másla a vzniklou omáčkou rybu přelijeme.

Poznámka

Na podlití můžeme použít i červené víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept