Mořský jazyk na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na žampionech
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
80 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
50 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku, posekanou petrželku a plátky žampionů. Vložíme do pekáčku rybu, na ni vymačkáme půlku citronu, podlijeme vínem a vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 8 minut. Nyní pekáček zakryjeme a pečeme ještě 7 až 8 minut. |
3 | Rybu vyndáme z pekáčku na oválný talíř, do šťávy v pekáčku vmícháme dvě lžíce másla a vzniklou omáčkou rybu přelijeme. |
Poznámka
Na podlití můžeme použít i červené víno.