Jednoduchý recept

Plátky z okouna na mandlích

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 23916

Ingredience

2 ks Citrony
40 g Mandle plátky
150 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
800 g Okoun říční
120 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 915kJ
6% Sacharidy 21 g
67% Tuky 51 g
25% Sodík 491 mg
79% Bílkoviny 44 g

Plátky z okouna na mandlích postup přípravy receptu:

1

Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech a opražíme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Mandle pokrájíme na tenké vločky. Omyjeme citrony, oloupeme, odstraníme bílou dužinu a pokrájíme na kolečka. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku.

2

Rybí plátky zalijeme mlékem a necháme 10-15 minut marinovat. Scedíme, lehce obalíme v mouce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí plátky kůží navrch dozlatova. Stáhneme plamen a smažíme ještě 3 minuty. Otočíme a osmažíme dozlatova i po druhé straně. Stáhneme plamen ještě víc a smažíme další 3 minuty.

3

Přemístíme takto osmažené rybí plátky na servírovací mísu, omastíme zbývajícím máslem, které jsme nechali v pánvičce rozehřát, posypeme mandlemi a nasekanou petrželkou. Navrch poklademe kolečka citronu a hotový pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept