Špagety se sójovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se sójovým masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 23928 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
400 g | Sójové kostky |
500 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 16,4mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Majoránka, Paprikové lusky čerstvé, Sádlo škvařené, Špagety, Makarony, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Petržel - nať, Sójové kostky, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se sójovým masem postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. |
2 | Sójové maso pokapeme sójovou omáčkou a zalijeme vývarem ze špaget. Necháme chvíli stát. |
3 | Na jedné lžíci sádla zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, papriku, sójové maso a sůl. Přilijeme tolik vody, aby vznikla hustá omáčka. |
4 | Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou petržel a prolisovaný česnek s bílým jogurtem. Okořeníme nasekanou bazalkou, tymiánem a majoránkou. |
5 | Omáčku nalijeme na uvařené špagety a pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. |