Polévka s těstovinami a čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s těstovinami a čočkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 24015 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 ks | Celer řapíkatý |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
175 g | Čočka jedlá |
1 špetka | Majoránka |
25 g | Máslo čerstvé |
45 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Rajčatová pasta |
1 špetka | Sůl |
50 g | Těstoviny Rigatoni |
1 špetka | Tymián sušený |
1000 ml | Voda pitná |
1750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 205,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,3mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Majoránka, Rajčatová pasta, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Rigatoni, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s těstovinami a čočkou postup přípravy receptu:
1 | Čočku společně s rozmačkaným stroužkem česneku vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme přibližně 20 minut, aby čočka měkla. Poté slijeme a čočku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Na rozehřátý olej smíchaný s polovinou udaného množství másla vložíme nakrájený celer a cibuli a necháme vařit. |
3 | Když je zelenina už měkká, přidáme pastu ze sušených rajčat, čočku a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, bazalkou a tymiánem a vaříme přibližně 30 minut. |
4 | Poté vložíme do vývaru těstoviny a necháme ještě vařit 7 minut. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily. |
5 | Ke konci vaření dáme do vývaru rozpustit zbylé máslo. Polévku dochutíme a můžeme servírovat. |